Roladki z tortilli z twarogiem i rzodkiewką to super pomysł na śniadanie lub przekąskę. Proste w przygotowaniu roladki to pyszny i pożywny posiłek. W dodatku są bardzo sycące i lekkie. Dodatkowo wszystkim znane połączenie twarożku z rzodkiewką w połączeniu z plackami tortilli sprawdza się rewelacyjnie. Na koniec pozostaje mi tylko pożyczyć sukcesów w przygotowaniu roladek i smacznego! Polecam ten przepis!
Magda
P.S. Dodatkowo podrzucam kilka innych naszych przepisów z wykorzystaniem placków tortilli, wybierasz na ciepło czy na zimno?
- Szybka tarta na spodzie z tortilli
- Quesadillas ze szpinakiem i serem
- Sakiewki z tortilli faszerowane fasolą i cheddarem
- Quesadillas z kurczakiem
Składniki na roladki z tortilli :
- 4 placki tortilli
- 500 gram twarogu wiejskiego półtłustego
- 4 łyżki śmietany 18%
- 8 rzodkiewek
- 1/2 szklanki szczypioru
- kilka liści sałaty rzymskiej
- sól+ pieprz do smaku
Zaczynamy od starcia rzodkiewki na małych oczkach tarki, oraz posiekania drobno szczypioru.
Następnie w misce łączymy twaróg razem ze śmietaną oraz rzodkiewką i szczypiorem.
Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
Następnie nasze nadzienie dzielimy na 4 części. Na każdym z placków dokładnie rozsmarowujemy twaróg i na środku układamy liście sałaty. Następnie tortillę dokładnie i ciasno zwijamy.
Na koniec skręcone roladki wstawiamy do lodówki na 10 minut. Po tym czasie wyciągamy ją z lodówki i kroimy jak sushi na kawałki grubości około 3-4 centymetrów.
Roladki z tortilli są już gotowe! Smacznego!