Na kanapkę, na kawałek warzywka, z pitką lub krakersem! A to jest tylko kilka najprostszych propozycji zajadania tej pasty! Pasta z oliwek z tuńczykiem i bazylią to pyszne połączenie składników na każdą okazję. Dodatkowo ta pasta jest mega aromatyczna, gdzie czuć mocny smak oliwek i do tego wyrazisty smak tuńczyka. Tą pastę naprawdę można pokochać. Jakiś czas temu postawiliśmy ją na stole kiedy wpadli do nas znajomi, cała miseczka zniknęła momentalnie. To ogólnie jest dobry prognostyk, bo zwykle wszystkie nasze twory testujemy najpierw na sobie, a dopiero później wrzucamy na bloga i dajemy jeść znajomym lub rodzince. Jednakże tym razem pasta miała jedynie sesję i odrazu odbyły się testy na znajomych. Testy przeszła pomyślnie. Na koniec dodam, że bez gadania, koniecznie trzeba jej spróbować!
Maciek
The form you have selected does not exist.
Pasta z oliwek z tuńczykiem i bazylią, składniki:
- 80 g czarnych oliwek
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 garści świeżych liści bazylii
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Odsączamy oliwki z zalewy, a tuńczyka z sosu.
Łączymy wszystkie składniki w miseczce i za pomocą blendera miksujemy wszystko na mniej lub bardziej gładką masę.
Gotowe!
Po więcej przepisów na proste i pyszne pomysły na pasty, sosy i dipy zajrzyj TU 🙂 Dodatkowo obecnie naszymi hitami hitów z past są: pasta z makreli z kukurydzą oraz dip, który traktuję jak pastę z ciecierzycy i suszonych pomidorów.