Krwawy popcorn to ekspresowa i smaczna przekąska na halloween w słodkiej wersji. Nada się idealnie też jako dodatek na domowy wieczór filmowy z horrorem. Prosto i efektownie. Dodatkowo jest to również świetna dekoracja na tematyczny wieczór.
Magda
P.S. To nie wszystko! Mamy również kilka innych pomysłów na halloweenowy stół:
- Zdrowe fit przekąski na imprezę halloween a w nich: bananowe duszki, paluchy czarownicy, owocowy pająk oraz serowe miotełki.
- Mumie czyli parówki w cieście francuskim
- Pajączki czyli mini tarty z ciasta francuskiego

The form you have selected does not exist.

Składniki na krwawy popcorn:
- opakowanie popcornu (najlepiej zwykły bez masła)
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżka wrzącej wody
- 0,5 łyżki soku z cytryny
- mocno czerwony barwnik spożywczy
Zaczynamy od przygotowania popcornu według przepisu na opakowanu. Może to być popcorn gotowy, z maszynki do popcornu, z patelni, z garnka lub z mikrofalówki oby nie był maślany ani mocno solony bo będzie się gryzł ze słodkim lukrem.
Następnie przygotowujemy lukier łącząc cukier puder z wodą, sokiem z cytryny i barwnikiem. Barwnika do lukru dodajemy w takiej ilości aby osiągnąć pożądany kolor.
Na koniec polewamy nasz popcorn częścią lukru i delikatnie go mieszamy. Następnie aby uzyskać lepszy efekt polewamy z wierzchu popcorn tak aby spływał rownież po bokach miski /patrz zdjęcia/.
Smacznego! Krwawy popcorn jest już gotowy 🙂