Koreczki z jajkiem i łososiem to nasza kolejna propozycja na koreczki z jajkiem w roli głównej. Sprawdzą się idealnie podczas świąt ale nie tylko. Takie koreczki to ekspresowa przekąska, która równie dobrze sprawdzi się podczas innych spotkań w gronie rodziny lub przyjaciół. Klasyczne połączenie smakowe gotowanego jajka i wędzonego łososia zdecydowanie podkreśli świeża bazylia. Dodatkowo proponujemy jeszcze skorzystać z przepisu na koreczki z białą kiełbasą , koreczki z jajkiem i suszonym pomidorem lub z pomysłów na szybkie faszerowane jajka wielkanocne, których trzeba spróbować!
Magda
W zakładce WIELKANOC znajduje się jeszcze więcej świątecznych przepisów!

The form you have selected does not exist.

Składniki na koreczki z jajkiem i łososiem:
- jajka
- łosoś wędzony
- majonez
- świeża bazylia
- wykałaczki
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo i następnie studzimy je w zimnej wodzie.
Ostudzone jajka obieramy i kroimy w szerz na dwie części.
Na dolną część jajka nakładamy majonez. Następnie kawałek łososia oraz dwa listki świeżej bazylii.
Z góry kładziemy drugą część odkrojonego jajka i przekłuwamy wszystko wykałaczką aby jajeczka się nie rozpadły.
Wszystkie kroki powtarzamy do wykorzystania przygotowanych składników lub pożądanej ilości.
Smacznego!
Więcej przepisów z użyciem wędzonego łososia:
- Świeża sałatka z wędzonym łososiem
- Makaron z wędzonym łososiem i cukinią
- Quiche z wędzonym łososiem i warzywami
