Choć burger zazwyczaj kojarzy się z mięsnym daniem, to weganie wcale nie muszą z niego rezygnować! Ten w roślinnej wersji może być tak samo pyszny. Sprawdź trzy przepisy na niezwykle smaczne burgery, które rozpływają się w ustach.
Wege burger wołowy z sosem BBQ
Pierwsza propozycja na aromatycznego wege burgera to kanapka, w której główną rolę odegra Sensational Burger od Garden Gourmet. Z pewnością zachwyci nie tylko weganina, ale także mięsożercę. Do jego przygotowania będziesz potrzebować jednego opakowania Sensational Burger, tytułowego sosu BBQ, sałaty, kilku plasterków wegańskiego sera żółtego, czerwonej cebuli i pomidora. Sensational Burgera przygotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przekrój bułkę na pół, a następnie delikatnie podpiecz ją na suchej patelni od wewnętrznej strony. Obficie polej ją sosem BBQ, wyłóż sałatę, pomidora pokrojonego w plasterki, cebulę pokrojoną w piórka, ser oraz wegańskiego buregra. I gotowe! Taki burger doskonale smakuje w obecności dobrze wysmażonych frytek – w iście amerykańskim stylu!
Wege burger z wegańskimi filecikami i sosem tatarskim
Wege burger może także doskonale smakować z filecikami wegańskimi. Do przygotowania kolejnego przepisu będziesz potrzebować jednego opakowania Wegańskich Filecików od Garden Gourmet. Stworzysz z niego dwa burgery. Przygotuj także bułkę, sos tatarski (oczywiście wegański!), kilka listków sałaty lodowej i ogórka kiszonego. Roślinne fileciki przyrządź zgodnie z instrukcją na opakowaniu w międzyczasie przygotuj warzywa. Sałatę lodową pokrój w piórka, a ogórka kiszonego w plastry. Podobnie jak w poprzednim przepisie – przekrój bułkę na pół i podpiecz ją na patelni po wewnętrznej stronie. Następnie całość złóż, smarując obie strony bułki sosem tatarskim oraz nakładając sałatę, ogórka i wegańskie fileciki.
Wege burger z karmelizowaną cebulką
Niektórzy kochają cebulę, inni jej nienawidzą. Jednak tę karmelizowaną wersję musi spróbować niemalże każdy – jest przepyszna! W tej wege kanapce zostanie zestawiona z Burgerem Roślinnym od Garden Gourmet. Będziesz potrzebować jednego opakowania tego wegańskiego produktu. Oprócz tego niezbędna także jest bułka, ogórek kiszony, sałata masłowa, majonez, jedna cebula czerwona, jedna łyżka cukru, jedna łyżka octu balsamicznego i jedna łyżka oliwy z oliwek. Przygotowanie dania zacznij od pokrojenia cebuli w piórka i podsmażenia jej na oliwie. Następnie dodaj do niej cukier. Smaż i mieszaj tak długo, aż się zeszkli. Później zdejmij z patelnię z ognia i dodaj ocet. Karmelizowana cebulka gotowa! Burgera Roślinnego przygotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Bułkę podpiecz jak w poprzednich przepisach. Posmaruj ją majonezem, a następnie wyłóż na nią sałatę, pokrojonego ogórka kiszonego, karmelizowaną cebulkę i roślinny zmiennik mięsa. Tak oto możesz się rozkoszować wege burgerem w wegańskiej i niezwykle smakowitej wersji.
autor zdjęcia: Freepik
*artykuł sponsorowany