Roladki z kurczaka z boczkiem i serem to danie 2w1, które sprawdzi się idealnie jako obiad lub też przekąska serwowana na ciepło. My zachwycamy się nimi serwując je w obu wersjach. Spytacie co jest w nich takiego wyjątkowego? Juz Wam mówię! Szybkość wykonania tych roladek jest po prostu powalająca, a efekt końcowy jest bardziej niż zadowalający. Bo kto z nas pogardzi szybkim w wykonaniu i smacznym przepisem? Do tej pory na blogu pojawiły się między innymi przepisy na roladki ze schabu, roladki z indyka, roladki wołowe oraz roladki z karkówki, a teraz przyszła pora na roladki z kurczaka, których po prostu trzeba spróbować.
Magda
The form you have selected does not exist.
Składniki na roladki z kurczaka z boczkiem i serem 16 szt /4 osoby/:
- 16 polędwiczek z piersi kurczaka
- 150 g sera cheddar w kawałku
- 16 plastrów parzonego lub wędzonego boczku
- płatki paprykowe z chilli
- sól i pieprz
Zaczynamy od umycia i osuszenia mięsa. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem oraz płatkami paprykowymi.
Cheddar kroimy w plastry mniej więcej o szerokości naszych polędwiczek.
Na każda z polędwiczek układamy plasterek sera i zawijamy ja w bekon. Czynność tą powtarzamy do wyczerpania wszystkich składników.
Roladki pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 230°C przez 30 min lub do ładnego zrumienienia się boczku.
Smacznego!