Szybki i ciekawy obiad to jest to czego zazwyczaj szukamy w internecie. W szczególności latem, gdy pot spływa nam po zadku, nikt nie przepada za sterczeniem przy gotujących się garach. Roladki z indyka to można rzec tylko 3 składnikowe danie, które wykona chyba każdy. W międzyczasie wstawiamy jakiś ryż lub kaszę choć latem takie danie również można podawać z samą sałatą lub innymi warzywami. Roladki z indyka pasują praktycznie do wszystkiego. Prosto i smacznie to przecież już nasza dewiza 😉
Składniki:
- 6 sznycli z piersi indyka
- 1 czerwona papryka
- 1 kula sera mozzarella
- sól
- pieprz ziołowy
- oliwa
Sznycle rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry.
Paprykę oraz ser mozzarella kroimy na mniejsze kawałki.
Potłuczone mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Następnie zaczynając od brzegu mięsa układamy na nim paprykę oraz ser /dzieląc tak aby wystarczyło nam na wszystkie kawałki/.
Zwijamy roladkę ciasno i powtarzamy powyższe kroki z resztą sznycli.
Roladki smażymy na rozgrzanej oliwie układając je najpierw końcem zawiniętego mięsa do dołu, z wszystkich stron do momentu uzyskania złotego koloru.
Po drugą wersję , lekko bardziej odpicowaną roladek z indyka zaglądajcie TU