Kotleciki z piersi kurczaka z koperkiem to przepis skradziony teściowej, który jest rozwiązaniem na często zadawane pytanie „Co by tu ugotować na obiad?”Jest to pomysł na kolejny szybki posiłek, którego przygotowanie nie sprawi Wam zbyt wiele problemów. Proste i szybkie w przygotowaniu kotleciki można podawać praktycznie z wszystkim my zazwyczaj podajemy je z ryżem z groszkiem bądź puree.
Składniki na kotleciki z piersi kurczaka:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki
- ½ cebuli
- ½ pęczka koperku
- 2 łyżki sosu sojowego
- pieprz ziołowy
- oliwa
Pierś z kurczaka i cebulkę kroimy w kostkę. Pokrojonego kurczaka wrzucamy do miseczki i dodajemy sos sojowy i pieprz. Zostawiamy na 10 min /jeżeli nam się nie śpieszy proponujemy zostawić na 30 min/ i w międzyczasie siekamy koperek. Następnie dorzucamy cebulę, jajko, mąkę i koperek po czym dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnie łyżką nakładamy masę. Kotleciki smażymy aż się zarumienią.
Przepyszne!!!!!!
Kotleciki są świetne! Na stałe wchodzą do mojego repertuaru obiadowego 🙂
Ale dobre wyszło!!!!!! Zapach koperku po całym domu się roznosił
Ale dobre wyszło!!!!!! Zapach koperku po całym domu się roznosił