Jak już zapewne dobrze Wiecie, muffinki na stałe wpisały się w nasz jadłospis. Babeczki same w sobie są świetną przekąską, deserem a nawet prezentem dla bliskiej osoby czy znajomych. Brzoskwiniowo-migdałowe muffinki są już 4 przepisem z kolei którym podzieliliśmy się z Wami na naszym blogu 🙂 Znaleźć je można o TU 😉
Możecie mi wierzyć bądź nie, ale to całe gotowanie znacznie wpłynęło na przyrost dodatkowego ciałka w nie do końca tych rejonach w których bym chciała, dlatego ten przepis jest totalnie FIT! Zamiast 12 muffinek podaję Wam przepis tylko na 6! Kocham tą dietę 😉
Składniki /6 sztuk/:
- 1/2 szkl. cukru brązowego
- 1/2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki soli
- 3 jajka
- 4 łyżki masła /rozpuszczone/
- 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
- 2-3 łyżki konfitury/dżemu z brzoskwiń
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki cukru brązowego do posypania
W misce łączymy jajka, ekstrakt i cukier miesząc do połączenia składników. Następnie dodajemy do tego masło. Mieszamy mąkę z solą i proszkiem do pieczenia i powoli dodajemy do naszej masy aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Równomiernie przekładamy naszą masę do formy na muffiny. Następnie dodajemy po 1/2 łyżki dżemu brzoskwiniowego, posypujemy migdałami a na koniec cukrem.
Muffinki pieczemy w 200° przez ok. 20 min.
Pychotka
Uwielbiam Was
Miło 😉 :*
uwielbiamy babeczki, a te wyglądają przepysznie…. mniam. Koniecznie wypróbuję 🙂
koniecznie 😉
Pychotka 🙂 świetne przepisy i zdjęcia :* ale …… następnym razem nie musisz robić wersji FIT :p – nadwyżkę podrzuć dla Nas :):) 🙂
nie dotrwałoby do rana :p