Surówka z porem, jabłkiem i marchewką to prosty przepis na dodatek do obiadu lub innego głównego dania. Aczkolwiek my potrafimy ja wcinać prosto z miski 😉 Prosty skład i wykonanie surówki powodują, że lubimy ją jeszcze bardziej. Dodatkowo połączenie pora, jabłka i marchewki sprawdza się idealnie. Jabłko nadaje surówce słodkawego smaku a por kontrastowego ostrego posmaku. Surówka z porem ożywi każdego schabowego także polecam spróbować!
Magda
P.S. Po więcej przepisów z porem w roli głównej odsyłam do przepisów na:
- tarta z ciasta francuskiego z kurkami i porem
- sałatka z porem i jajkiem – najlepsza
- roladki ze schabu z porem i marchewką
- pieczona karkówka z porem w sosie śmietanowym
- quiche z kurkami i porem
- danie bez mięsa czyli ryż z porem i imbirem – tego jeszcze nie było
- przepis top secret – tarta z ciasta francuskiego z porem
- sałatka śledziowa z porem i kukurydzą

The form you have selected does not exist.

Surówka z porem składniki:
- 1 por
- 2 marchewki
- 1 jabłko
- majonez
- sól i pieprz
Przygotowanie surówki zaczynamy od umycia marchewek, jabłka oraz pora.
Następnie marchewki oraz jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki.
Od pora odcinamy stwardniałe końcówki a resztę kroimy na pół wzdłuż dłuższego boku i kroimy w cienkie paseczki.
Na koniec do surówki dodajemy majonez oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.
Surówka z porem, jabłkiem i marchewką gotowa. Smacznego!

Surówka wyszła wyśmienicie. Będę robić ją jeszcze częściej 🙂