Czyż nie są urocze? Owsiane babeczki z serkiem wiejskim jest w stanie przygotować każdy kto ma w domu piekarnik i blaszkę do muffinek! To danie zachwyci każdego, nie tylko wyglądem ale także i smakim oczywiście. Zdrowe, pożywne i bardzo sycące, tak mogłoby wyglądać moje śniadanie każdego dnia 😀 Dodatkowo jest tu jeszcze jeden dla nas bardzo ważny plus – te owsiane babeczki przyciągają dzieciaki, czego chcieć więcej? Ja już dziękuję, nachwaliłam je ile mogłam a teraz zapraszam do wypróbowania przepisu 😉
Po inne przepisy na przepyszne śniadania zaglądajcie o TU <3
Składniki na owsiane babeczki z serkiem wiejskim i morelami 6 sztuk:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 banan
- 2 łyżki miodu
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- szczypta soli
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 6 łyżek konfitury morelowej
- 6 suszonych moreli
- masło do wysmarowania blaszki
Zaczynamy od połączenia płatków owsianych, z rozmiażdżonym bananem, miodem, syropem klonowym, cynamonem i soli.
Następnie masę mieszamy łyżką do dokładnego połączenia wszystkich składników.
Naszą blaszkę na muffiny smarujemy masłem i równomiernie rozkładamy wcześniej przygotowaną masę tworząc z niej szczelne kubeczki. Pieczemy je 20 min. w 180°C.
Następnie po wyciągnięciu z pieca pozostawiamy do wystygnięcia i delikatnie wyciągamy babeczki z foremki.
Suszone morele kroimy w paseczki.
Na koniec do każdej babeczki nakładamy po kolei serek wiejski, konfiturę morelową i suszone morele.
Nasz owsiane babeczki są już gotowe!
PS. Pamiętajcie, że kombinacji jest tyle ile składników akurat mamy w lodówce, także śmiało kombinujcie 😀
Wyglądają mega apetycznie i myśle ze rownie dobrze smakuja : -)
smakują rewelacyjnie polecamy! <3
Dzieki za kolejny przepis,rewelacja-
Smaczne i zdrowe!
😀
Dzięki za ten przepis , prezentuje się rewelacyjne
Będzie trzeba się za niego zabrać mniam mniam
Całość wygląda przepysznie. Poeksperymentuję w najbliższym czasie z tym przepisem dam znać jak wyszło 🙂
Czekamy na recenzję 😉