No niby nic takiego, serek, owoce, tratata i gotowe, ale ile razy zdarzało się, że pomimo pełnej lodówki wciąż nie wiedzieliście co włożyć na talerz? Serek wiejski z owocami i migdałami to pomysł na cudownie pyszne i świeże śniadanko jakie można sobie zamarzyć w letni poranek. Aczkolwiek serwować ten przepis można również jako poobiedni deser lub rozkoszną kolację, wszystko zależy od naszego nastroju i ochoty na małe co nieco. To tylko 5 składników, które można sobie w dodatku zmieniać i tworzyć nowe połączenia. Pysznie, zdrowo i ekspresowo. Coś cudownego 😀 Dodatkowo pięknie się prezentuje i zachęca do jedzenia. Czyli jest to dokładnie takie śniadanie jakiego potrzebuję z rana dla całej naszej rodzinki, aby szybko zostało zjedzone. Polecam, smacznego!
Magda
P.S. Na koniec tylko podrzucę przepis na owsiane babeczki z serkiem wiejskim i morelami, dosłownie które skradną wasze podniebienia <3
The form you have selected does not exist.
Składniki na serek wiejski z owocami i migdałami /4 porcje/:
- 800 g serka wiejskiego
- garść migdałów
- 1 szklanka borówek
- 1 szklanka malin
- 1/3 szklanki syropu z agawy
Zaczynamy od posiekania migdałów.
Do małych salaterek lub miseczek przekładamy serek wiejski.
Następnie dodajemy do serka umyte owoce i polewamy całość syropem z agawy.
Na koniec posypujemy owoce posiekanymi migdałami.
I już, serek wiejski z owocami i migdałami jest gotowy! Smacznego!