Surówka coleslaw lub według niektórych colesław to dodatek, który można spotkać praktycznie wszędzie. Głównie podawana do hamburgerów, kanapek lub jako dodatek do obiadu. Dodatkowo moją ulubioną potrawą z tą surówką jest kanapka z rwaną wieprzowiną, którą totalnie wielbię ponad inne kanapki. Baza tej surówki to nic innego jak biała kapusta z marchewką serwowana z dodatkiem majonezu. Ponadto ilu jest blogerów kulinarnych tyle pomysłów na jej przygotowanie 😉 Dzisiaj my przedstawiamy nasz przepis na tą uniwersalną surówkę. Na koniec tylko wspomnę, że nie trzeba obawiać się z nią eksperymentowania i polecam dorzucać do tej surówki również inne dodatki!
Magda
P.S. Dodatkowo podrzucam kilka innych pomysłów na pyszne surówki do obiadu:
- surówka z pora i kiszonego ogórka
- surówka z marchewki na ostro
- orzeźwiająca surówka z czerwonej kapusty
- surówka z rzepy
- surówka z białej kapusty, marchwi i jabłek
- coleslaw – surówka i jak ją zrobić
The form you have selected does not exist.
Surówka coleslaw, składniki:
- 1/2 główki małej kapusty
- 1 duża marchew
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy Sarepskiej
- 2-3 łyżki mleka
- sól
- pieprz
Umytą kapustę ścieramy na tarce lub drobno szatkujemy.
Następnie umytą i obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce łączymy warzywa i dodajemy majonez oraz mleko.
Na koniec doprawiamy całość solą i pieprzem.
Surówka coleslaw gotowa, smacznego!
P.S. Po inne Ciekawe pomysły na surówki i sałatki zapraszamy do naszej zakładki z sałatkami! W której w szczególności polecam nasze TOP 3 surówki do obiadu 🙂