Faszerowane paluchy z ciasta do pizzy to rewelacyjny pomysł na ciekawą przekąskę. Idealne do wieczornego filmu jak i na przyjście gości. W internetach krąży pierdyliard wypasionych przepisów na tego typu smakowitości. A teraz przedstawiamy nasz póki co ulubiony. Nasze najmłodsze dziecko uwielbia pałeczki serowe, więc nie mogliśmy oprzeć się pokusie aby umieścić je w cieście od pizzy razem z salami, które uwielbia nasza pierworodna. Powiem Wam, że połączenie to jest mega smakowite. Ciągnący się ser, a do tego lekko pikantne salami. To jest przepis z seri 'mega’. Dzieci zajadały je jak „Reksio szynkę”.
Maciek
P.S. Jeżeli szukacie ciekawego przepisu z ciasta do pizzy, polecamy też nasze przepyszne supełki czosnkowe z pietruszką.
The form you have selected does not exist.
Składniki na paluchy z ciasta do pizzy:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego /lub domowe ciasto z tego przepisu/
- 8 paluszków serowych
- 50 g małych plasterków salami
- oregano
Zaczynamy od nagrzania piekarnika do 220C.
Następnie rozłożony placek ciasta kroimy na 8 prostokątów.
Na środku każdego prostokąta kładziemy 5 czy 6 plasterków salami oraz serowy paluch.
Ciasto zawijamy i posypujemy z wierzchu oregano.
Powtarzamy te czynności z resztą ciasta.
Paluchy z ciasta do pizzy pieczemy prze ok 15 min lub do momentu ładnego ich zarumienienia.
Oj świetna alternatywa dla pizzy, lubiana zwłaszcza przez dzieci. Polecam, zwłaszcza według tego przepisu!
O tak, dzieciaki je uwielbiają, dziękuję 🙂