Koreczki z jajkiem i białą kiełbasą to idealna przekąska na wielkanocny stół. Klasyczne połączenie kiełbasy i jajka wzbogacamy ostrym smakiem chrzanu i rzeżuchy. Kolejnym ich atutem jest oczywiście czas przygotowania, którego tutaj nie potrzebujemy zbyt wiele. Dodatkowo, takie koreczki pięknie prezentują się na stole i stanowią jego świetną dekorację. Ale, ale takie koreczki polecamy przygotowywać nie tylko w święta, sprawdzą się rewelacyjnie jako przekąska również na inne okazje. Polecam również koreczki z jajkiem i łososiem.
Magda
PS. Polecamy również koreczki z jajkiem i łososiem oraz koreczki z jajkiem i suszonym pomidorem.
Zajrzyj do zakładki WIELKANOC po więcej świątecznych przepisów!
The form you have selected does not exist.
Składniki na koreczki z jajkiem i białą kiełbasą:
- jajka
- biała parzona kiełbasa
- chrzan śmietanowy
- rzeżucha
- wykałaczki
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo i studzimy w zimnej wodzie.
Ostudzone jajka obieramy i kroimy w ćwiartki.
Następnie kiełbasę kroimy na około 1 cm kawałki.
Każdy kawałek kiełbasy smarujemy z wierzchu chrzanem.
Następnie układamy jajko i przymocowujemy je wykałaczką aż do samej kiełbasy.
Z góry koreczek posypujemy rzeżuchą.
Wszystkie kroki powtarzamy do wykorzystania wszystkich przygotowanych składników lub pożądanej ilości.
Gotowe, smacznego!