Czyż nie wyglądają uroczo? Pomidorki koktajlowe faszerowane pastą jajeczną to pomysł na ciekawe śniadanie jak i piękną wielkanocną przekąskę. Nasze dzieci je uwielbiają, a to chyba dlatego, że najzwyczajniej w świecie wyglądają rewelacyjnie i przyciągają wzrok. Przy wielu daniach jest tak, że najpierw je się je wzrokiem a dopiero póżniej widelcem. Też tak macie?
Proste w przygotowaniu pomidorki koktajlowe faszerowane pastą jajeczną to super pomysł gdy goni nas czas. A w okresie świątecznym, kiedy przygotowujemy na raz kilka dań tego czasu jest wiecznie mało. Dlatego tego typu przekąski sprawiają się rewelacyjnie. Jeżeli nie robiliście nigdy takich pomidorków to koniecznie musicie przetestować ten przepis! Będziecie zachwyceni!
Maciek
P.S. Więcej przepisów z przekąskami wielkanocnymi znajdziecie poniżej:
- KORECZKOWY WIENIEC PEŁEN PRZYSTAWEK
- 1 koreczki z jajkiem i suszonymi pomidorami
- 2 Koreczki z jajkiem i łososiem
- 3 Koreczki z jajkiem i białą kiełbasą
- Marcheweczki z ciasta francuskiego faszerowane pastą jajeczną
- Szuba czyli śledź pod pierzynką
- Warkocz z ciasta francuskiego z pieczarkami i szpinakiem
- Pomysły na szybkie faszerowane jajka wielkanocne
A po jeszcze inne Wielkanocne przepisy zapraszamy do zakładki: WIELKANOC
The form you have selected does not exist.
Składniki na pomidorki koktajlowe faszerowane pastą jajeczną:
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych z szypułkami
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypior
- sól i pieprz
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Jajka włkładamy do garnka z wodą i licząc od zagotowania, gotujemy je przez 7 minut.
Następnie bierzemy się za przygotowanie nadzienia czyli naszej pasty jajecznej. Ostudzone jajka miażdżymy widelcem.
Następnie do jajek dodajemy majonez, musztardę oraz posiekany szczypiorek.
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kolejnym krokiem będzie przygotowanie pomidorków.
Każdemu pomidorkowi odcinamy kapelusik z szypułką i odkładamy go na bok.
Ostrym nożem pozbywamy się z pomidorków gniazd nasiennych.
Na koniec, do każdego pomidorka przekładamy pastę jajeczną i przykrywamy z góry odciętym wcześniej kapelusikiem 🙂
Smacznego, pomidorki koktajlowe faszerowane pastą jajeczną są już gotowe!
Pędzę jutro po pomidorki i spróbuje ten przepis
Koniecznie i daj nam znać jak smakowały 🙂