Mokre, jędrne i mega słodziutkie domowe muffinki – czy już Wam cieknie ślinka? Słoik z wiśniową konfiturą nie wymagał dłużej niż 3 minut zastanowienia abym wiedziała do czego zostanie zużyty. Jeżeli lubicie intensywnie czekoladowo owocowe smaki to ten przepis podbije wasze… żołądki 😉 Wiśniowe nie jest samo nadzienie, z konfitury wiśniowej i czekolady jest cała babeczka i to jest właśnie najlepsze w tym przepisie!
Składniki:
- 150g masła
- 1 tabliczka czekolady
- 2 jajka
- 150g mąki
- 150g cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250g konfitury wiśniowej
- 1/2 łyżeczki soli
W średniej wielkości rondelku na małym ogniu rozpuść masło i dodaj czekoladę mieszając do momentu jej rozpuszczenia.
Zdejmij z ognia.
Następnie dodaj do rondelka konfiturę, /rozbełtane/jajka, cukier i sól. Mieszaj dokładnie do połączenia wszystkich składników.
Gdy masa nabierze jednolitego koloru powoli dodaj mąkę ciągle mieszając.
Całą masę przelej do formy do babeczek.
Piecz 25 min w 180C / bądź do momentu jak na zdjęciu poniżej :)/
Ale fajne zdjęcie tytułowe 🙂
:*
Ale prosty przepis !!! Juz wiem co zrobic ,gdy nadejdzie ochota na cos słodkiego ! 🙂