Jeżeli lubicie różnego rodzaju dania z jajek na śniadanie, takie jak omlety, frittaty czy jajecznice to z pewnością te gofry ze szpinakiem i salami będą również Wam smakować. Jest to można powiedzieć taka omletowa wariacja i odskocznia od standardowo podawanych omletów. Gofry te są tak proste w przygotowaniu, że aż się wierzyć nie chce i z pewnością urozmaicą standardowy jadłospis. Nasze dzieciaki wcinały je tak, że aż jakby to moja mama powiedziała : uszy się im trzęsły. Także ten, polecamy je dla każdego 😉
A wracając jeszcze do tych omletów, frittat i jajecznic to koniecznie zajrzyjcie do naszej śniadaniowej zakładki !
Magda
The form you have selected does not exist.
Składniki na gofry ze szpinakiem i salami – 2 sztuki:
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka wody
- 2 jajka
- 1 łyżka sera typu parmezan
- 4 liście szpinaku
- 1 plaster salami
- sól i pieprz
W małej miseczce łączymy jajka, wodę, mąkę oraz ser.
Liście szpinaku oraz kiełbasę drobno kroimy. Oczywiście ilośś składników jest dowolna możemy doda ich więcej według własnych upodobań. Pamietajmy tylko że ciasto musi związac więc nie przesadmy z nimmi w nadmiarze.
Do ciasta dodajemy szpinak oraz salami i doprawiamy całośc solą i pieprzem
Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy delikatnie z wierzchu oliwą. Następnie przelewamy ciasto i pieczemy ok 4-5 min.
Podajemy na gorąco.
Smacznego!