Szybkie obiady należą do moich ulubionych. Uwielbiam gotować ale nie lubię sterczeć w kuchni godzinami w szczególności gdy mam za sobą 8 godzinną pracę. Co innego w weeekendy gdy mogę bez ograniczeń czasowych krzątać się po mojej wymarzonej kuchni, gotować, smakować i karmić pysznościami najbliższych.
Chciałabym jednak skupić się na tych dniach kiedy niestety nie ma możliwości na wielogodzinne pichcenie posiłku składającego się z 3-4 dań, a weekend niestety trwa tylko 2 dni. Makaron z kozim serem i sosem z bazylii jest jednym z tych pomysłów które zrobisz w krócej niż 15 min, wystarczy, że w trakcie gotowania się makaronu przygotujesz całą resztę. Czyż nie jest to proste?
Zaglądając również do naszych innych wpisów znajdziecie masę pomysłów na dania obiadowe które nie tylko są szybkie ale również smaczne.
A ile Wam zajmuje gotowanie?
Składniki na makaron z kozim serem:
- 3/4 paczki makaronu świderki
- 150 g koziego sera /w pudełku nie w plastrach 😉 /
- 2 garści liści świeżej bazylii
- 1/2 szkl oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Zaczynamy od przyrządzenia makaronu według wskazówek na opakowaniu.
W międzyczasie za pomocą np. blendera drobno szatkujemy bazylię i dodajemy oliwę aby uzyskać sos. Na koniec porządnie go doprawiając.
Gotowy makaron łączymy z bazyliowym sosem i dodajemy pokruszony w rekach ser.
Muszę sprawdzić ten przepis!! My uwielbiamy zżera szpinakiem!!
Ful wypas! 😀
Kozi ser – najzdrowszy! 😀