Przychodzi czasem taki dzień, że mogłabym jeść same warzywa i owoce. Pieczywo, kasze, ryże a nawet makarony do mnie po prostu nie przemawiają. Nie jestem do końca pewna czy przemawia do mnie moje ciało, które ma w danej chwili zapotrzebowanie na jakiś składnik, czy może podświadomość, która szepcze mi do ucha, że zbliża się sezon na bikini 😉 Tak czy siak – przepis na zdrowy i fit obiad zawsze dobrze mieć w zapasie 😀 Co najbardziej kocham w tym przepisie na spaghetti z cukinii: wyśmienity smak i tylko 10 min roboty 😉
Składniki /2 porcje spaghetti z cukinii/:
- 2 małe cukinie
- 2 ząbki czosnku
- garść pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- parmezan /opcjonalnie/
Zaczynamy od przygotowania spaghetti z cukinii za pomocą specjalnej maszynki bądź przy pomocy obieraczki do warzyw.
Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy przez chwilę drobno posiekany czosnek.
Następnie dodajemy przekrojone w połówki pomidorki oraz nasz makaron.
Podsmażamy całość ok 5 min. na koniec doprawiając całość solą i pieprzem.
Przed podaniem możemy posypać danie startym parmezanem.
The form you have selected does not exist.
Jeżeli masz ochotę na prawdziwy makaron zajrzyj do naszej zakładki z MAKARONAMI 😉
jakie wiosenne, świeże i lekkie 🙂 podoba mi się 🙂
🙂
Wiosna i Was pełna parą!!
Bardzo lubie cukinie. Pomysl jest superowy!
świetny przepis! Już mam lekki ślinotok…
i o to chodziło 😉
Co wykorzystujecie do zrobienia makaronu z cukinii?
Masz na myśli urządzenie czy składniki jako dodatki? 😉